Czekoladę kochamy za słodycz, za zapach, za to jak rozpływa się w ustach. Za pociechę niesioną w chwilach smutku.
To, jaka będzie - gorzka, mleczna, lub biała - zależy od udziału poszczególnych składników. Najistotniejsza jest jakość ziarna, natomiast największych umięjętności wymaga decyzja, jakiej ilosci cukru należy dodać do poszczególnych mieszanek dobrych ziaren. Odpowiednie zatemperowanie czekolady, nadaje jej gładką i lśniącą powierzchnię.Czekoladę kochamy za słodycz, za zapach, za to jak rozpływa się w ustach. Za pociechę niesioną w chwilach smutku.
To, jaka będzie - gorzka, mleczna, lub biała - zależy od udziału poszczególnych składników. Najistotniejsza jest jakość ziarna, natomiast największych umięjętności wymaga decyzja, jakiej ilosci cukru należy dodać do poszczególnych mieszanek dobrych ziaren. Odpowiednie zatemperowanie czekolady, nadaje jej gładką i lśniącą powierzchnię.